Hírarchívum - 2015

Az Agrárgazdasági Kutató Intézet főigazgatójának látogatása

Az Agrárgazdasági Kutató Intézet főigazgatójának látogatása - fotó: Balázs Gusztáv

A Szent István Egyetemre látogatott december 17-én dr. Juhász Anikó, az Agrárgazdasági Kutatóintézet (AKI) főigazgatója, aki megbeszélést folytatott dr. Tőzsér János rektorral, Figler Kálmán kancellárral és Magyar Ferenc mb. stratégiai és koordinációs főigazgatóval. A találkozóra az adott alkalmat, hogy előző nap az egyetem Szenátusa együttműködési megállapodás megkötését támogatta a Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar (GTK) és az AKI között.

FAO-ösztöndíjas hallgatóink workshopon a Földművelésügyi Minisztériumban

Elsőéves FAO ösztöndíjas GTK-s hallgatók szakmai workshopon a Földművelésügyi Minisztériumban

2015. december 14-én rendezték meg a Földművelésügyi Minisztériumban az évi szokásos szakmai workshopot a hazánkba – a Magyar Kormány és a FAO által alapított ösztöndíjprogrammal – érkező külföldi hallgatók számára.

Fogadás a Stipendium Hungaricum hallgatóknak

Fogadás a Stipendium Hungaricum hallgatóknak

Az Olasz Kultúrintézetben 2015. december 10-én tartott fogadáson Orbán Viktor miniszterelnök köszöntötte a Stipendium Hungaricum kormányzati ösztöndíjprogrammal szeptemberben Magyarországra érkezett hallgatókat.

Közös gondolkodás a középiskolákkal

Közös gondolkodás a középiskolákkal

Fontos számunkra, hogy a középiskolák vezetőivel szoros együttműködés alakuljon ki. Ezért december 7-én kötetlen beszélgetésben fejtettük ki az együttműködés hosszú távú lehetőségeit a Pest megyei és fővárosi középiskolák vezetőivel. Megállapodtunk, hogy közös kutatási lehetőségeket teremtünk, utánpótlás-nevelésben szorosabb kapcsolatokat keresünk, és a kommunikációinkat is összehangoljuk. Köszönjük a részvételt!

Az eseményről bővebbe beszámoló az egyetemi honlapon olvasható.

Lezárult a kari Tudományos Diákköri Konferencia

Lezárult a kari Tudományos Diákköri Konferencia

Ismét nagy sikerrel zárult a GTK TDK. 2015. november 25-én bemutatkoztak a GTK diáktudósai, akik számos tématerületben készített dolgozatokkal öregbítették a Kar tudományos tevékenységét. Az idén 80 pályamunka bemutatása mellett Gödöllőn és Csíkszeredán is  megrendezésre került a nemzetközi szekció is, ahol 48 külföldi diák is bemutatkozott. Gratulálunk a díjazottaknak és a konzulenseiknek!

Nyílt napok a SZIE GTK-n

Nyílt napok a SZIE GTK-n

2016 elejlén a következő alkalmakon várjuk azokat az érdeklődőket, akik szeretnék megismerni karunkat.

Közösségfejlesztésért Kari Ösztöndíj

A Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar – Az ESZMSZ 5/D melléklet GTK Kiegészítésének 4. számú Függeléke alapján – pályázatot hirdet Közösségfejlesztésért Kari Ösztöndíjra. Ösztöndíj egyszeri pénzbeli juttatás, amely kizárólag pályázat útján adható. A pályázati keretösszeg a 2015/16. tanévre 1.000.000 Ft.

I. A pályázat feltételei

Pályázatot adhat be a Karral aktív hallgatói jogviszonyban álló személy, aki a Kar érdekében kiemelkedő közösségi, közéleti tevékenységet fejt ki.

Gyakornoki és pályakezdő pozíciók az Accent Hotels-nél

Gyakornoki és pályakezdő pozíciók az Accent Hotels-nél

Az Accent Hotels, Magyarország egyik vezető szállodalánca szeretettel várja turizmus-vendéglátás szakos hallgatók jelentkezését szakmai gyakornoki illetve pályakezdő pozíciókba országszerte különféle munkakörökbe.

Hallgatók a regionális kutatásban konferencia

MTÜ 2015 Hallgatók a regionális kutatásban konferencia

A Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar Regionális Gazdaságtani és Vidékfejlesztési Intézete 2015. november 16-án rendezte meg a „Hallgatók a regionális kutatásban”  című konferenciáját.

Helyszín a Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar Kari Tanácsterme volt.

SZIE GTK TDK meghívó

SZIE GTK TDK meghívó

A Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar Dákánja és Tudományos Diákköri Tanácsa tisztelettel és szeretettel meghívja Önt a Kar Tudományos Diákköri Konferenciájára! A rendezvény 14 szekciója 2015. november 25-én a SZIE Gödöllői Campusán, 1 szekciója 2015. november 27-én a Kar Csíkszeredai Képzési Helyén kerül megrendezésre.

Program:

Szent István Egyetem Tudományos Diákköri Konferenciájának megnyitója
(9 óra, SZIE Aula)

Szekcióülések 9.30 óra

Szekcióink:

Oldalak