Gyorsmenü

Újra műalkotásként éledhet újjá az értéktelen hulladék a Trash Art felhívásával

A Trash Art Magyarország művészeti program hatalmas hulladékból készült szobrokkal és installációkkal debütált 2017 májusában a Nemzetközi Természetfilm Fesztivál kereteiben Gödöllőn. Az újszerű stílus, látásmód és eszközhasználat révén a látszólag értéktelen hulladék művészeti alkotásként éledt újjá, meghökkentve és osztatlan sikert aratva, az országos vándorkiállítása során. A szobrokat, művészeti, agrár, és műszaki egyetemek hallgatói, valamint szakmai és civil szervezetek önkéntesei hozták létre. A szervezők idén is három kategóriában várják az alkotók, egyetemisták és szervezetek jelentkezését az egész országból, a jelentkezőknek pedig a tiszta hulladékok beszerzésében is segítenek. A program összdíjazása 3 millió forint.

A program idei kiemelt témája a biodiverzitás, a biológiai sokféleség és az ember szerepe ennek változásában. A felhívás célja széles körben felhívni az emberek figyelmét a hulladékkezelésre és újrahasznosításra, mely korunk egyik legfontosabb megoldandó problémája. Szobraink a környezet nagykövetei. Hírül viszik, hogy a pazarlás és a fogyasztási eufória helyett a környezettudatosság a Homo sapiens (értelmes ember) a hosszú távú boldogulásának sarokköve.

Pályázzanak, alkossanak, alkossatok, mutassátok meg, hívjátok fel a figyelmet az újrahasznosítás fontosságára, az alkotás, a művészet erejével. Legyetek a jövő nemzedékek hírnökei!