Gyorsmenü

Új évfolyam indult a felszámoló-biztosi képzésen

A Budapesti Képzési Helyen február 13-án került sor a felszámolási biztosi szakirányú továbbképzés új évfolyamának indítására. A képzésre beiratkozott hallgatókat dr. Kovács László szakkoordinátor köszöntötte. Röviden ismertette a képzés 2012-ben történt indításának előzményeit, az immár két végzett évfolyam oktatásával összefüggő tapasztalatokat, valamint a GTK stratégiai partnerének, a Felszámolók Országos Egyesületének (FOE) képzésben betöltött szerepét. A FOE által delegált oktatók, mint gyakorló felszámolók biztosítják, hogy a hallgatók az elméleti ismeretek megszerzése mellett gyakorlatorientált képzést kapjanak.

A hallgatókat üdvözölte Filip György a FOE elnökségi tagja és dr. Zsiga László a FOE Szakmai Bizottságának tagja, akik oktatóként is részt vesznek a képzésben.

Filip György elismerően szólt arról, hogy a SZIE GTK, annak ellenére vállalta az új évfolyam indítását, hogy a korábbi évekhez képest kevesebben jelentkeztek, továbbá beszélt a felszámolói szakma általános helyzetéről, megítéléséről és a szakmai kihívásokról. (Megjegyezzük, hogy 2014-ben harmincan iratkoztak be a képzésre, míg az idén 20 hallgató jelentkezett. Az azonos képzést folytató Corvinus Egyetem az alacsony, 10 fő alatti jelentkezési létszám miatt, a képzést nem indította el.)

Dr. Zsiga László ugyancsak köszöntötte a hallgatókat és annak a reményének adott hangot, hogy két év múlva a jelenlévő hallgatók valamennyien átvehetik diplomájukat.

Ezt követően Csadóné Gregus Piroska titkárságvezető-helyettes és a Novák Tímea a Gazdasági Jogi és Közigazgatási Tanszék igazgatási ügyintézője tartott a hallgatók számára tájékoztatást a Neptun és az e-learning rendszer kezeléséről valamint egyéb, a tanulmányok folytatásával kapcsolatos gyakorlati ismeretekről.

Kategóriák:
Új évfolyam indult a felszámoló-biztosi képzésen
Új évfolyam indult a felszámoló-biztosi képzésen
Új évfolyam indult a felszámoló-biztosi képzésen