Gyorsmenü

Törökösök a Gödöllői Campuson

A gödöllői Török Ignác Gimnázium diákjai számára szervezett pályaorientációs napot december 1-jén a Szent István Egyetem. A vendégeknek dr. Markó Balázs oktatási rektorhelyettes mutatta be az intézményt, majd a három gödöllői kar kínálta színes programokon vettek részt a diákok.

A Gépészmérnöki Karon gépkocsi-motor teljesítményének mérését végezték el görgős fékpadon, bemutatva a folyamat műszaki hátterét és a mérés menetét is. Forgácsolás közben áttekintést nyújtottak a gépgyártás területén alkalmazott modern szerszámgépek felépítéséről. A mechatronikai szakterületről szóló általános ismertetés és a labor bemutatása után interaktív játék következett, ahol egy akadálypályán kézi vezérlők segítségével kellett irányítani egy ipari robot karját A pontból B pontba.

A Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar képzéseiről dr. Heltai Miklós dékánhelyettes tájékoztatta az érdeklődőket, továbbá szóba került, hogy a 21. században hogyan teremthetünk mindenki számára élhető természetet vagy környezetet, és milyen feladatok állnak előttünk, hogy mindenki megfelelő minőségű élelmiszerhez juthasson.

A Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar Mini TDK programján részt vevő diákok ízelítőt kaptak a diákköri konferenciák hangulatából. Kipróbálhatták, hogy az egyetemi hallgatók hogyan, milyen tématerületeken kutatnak, hogyan készítik el önálló kutatáson alapuló pályamunkájukat, mindezt játékos, interaktív formában. A Legyél Te is közgazdÁSZ! programot meglátogató diákok a Ki tud többet közgazdaságtani kérdésekben? interaktív totó kitöltésével ellenőrizhették és mélyíthették el közgazdaságtani ismereteiket, megismerkedve néhány tantárgy érdekesebb kérdésköreivel. A törökösök dr. Ugrósdy György dékánhelyettestől a duális képzés sajátosságairól is részletesen tájékozódhattak.