Gyorsmenü

Rurális térségek a 21. században

Rurális térségek a 21. században címmel rendezett tudományos konferenciát Gödöllőn június 11-én a Szent István Egyetem Faluszemináriumi Kutatócsoportja, a Doktoranduszok Országos Szövetsége Közgazdaságtudományi Osztálya, a Magyar Regionális Tudományi Társaság Közép-magyarországi Tagozata és a Magyar Tudományos Akadémia Regionális Tudományok Bizottság Vidékgazdaság Albizottsága.

A plenáris ülésen dr. Lipták Katalin, a Miskolci Egyetem docense Vidéki kihívások – lokális megoldások, azaz a helyi fejlesztés szerepe a vidéki problémák kezelésében, dr. Hajdú Zoltán egyetemi tanár, a SZIE Enyedi György Regionális Tudományok Doktori Iskola vezetője A magyar vidék (tanyák, puszták, falvak, mezővárosok) hosszú távú hanyatlása, s a permanens rövid távú beavatkozások (ráolvasások) a XXI. században, Luzsi József, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara alelnöke Vidékfejlesztés forrásai és lehetőségei a mezőgazdaságban, dr. Káposzta József egyetemi docens, a Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar dékánja Intelligens fejlesztési irányok a rurális térségekben címmel tartott előadást.

Délután Vidékfejlesztési politika, infrastruktúra, Átalakuló mezőgazdaság, Gazdaságfejlesztés, innovatív megoldások rurális térségekben, Településmarketing, turizmus, kommunikáció, civil szféra, Településhálózat, területi elemzési módszerek, Rurális térségek társadalma szekciókban folytatódott a kutatási eredmények bemutatása és megvitatása.

A konferencia fővédnöke Magyar Ferenc kancellár volt.

Az elhangzott előadások anyagát lektorálás után, angol nyelvű absztrakttal, ISBN számmal ellátott konferenciakötetben publikálják.

A pályázat az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett Nemzeti Tehetség Program NTP-FKT-M-18-0003 kódszámú pályázati támogatásból valósult meg.

Balázs Gusztáv felvételei

 

Kategóriák: