Gyorsmenü

Ismét japán hónap a GTK-n

A Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar japán-magyar hallgatói csereprogramja keretében márciusban ismét japán diákok érkeztek a Josai Egyetemről Gödöllőre az egy hónapos turisztikai részképzésre. A vendéghallgatókat Dr. Káposzta József a Kar dékánja és Dr. Nagy Henrietta nemzetközi kapcsolatokért felelős dékánhelyettes köszöntötte, majd a távoli országból érkezett fiatalok mutatkoztak be a kar vezetőinek, tanárainak és diáktársaiknak.

A japán diákoknak igen sűrű programja volt az egy hónap során. Az angol és magyar nyelvű előadásokon bővítették szakmai ismereteiket a turizmus ágazatról, Magyarország és Európa turisztikai értékeiről, természeti kincseiről, a tradicionális magyar kézműves termékekről, valamint gasztronómiáról. Ezen kívül folytatták Japánban elkezdett magyar nyelvi kurzusukat is. Közösségi programokon vettek részt, ahol a Gödöllőn tanuló többi külföldi diákkal is találkozhattak (táncház, budapesti kirándulás, sportvetélkedő, veresegyházi medvefarm látogatás.)

A képzési program zárásaként a japán hallgatók előadást tartottak az itt szerzett tapasztalataikról és japán ételekkel köszönték meg oktatóiknak és japánul tanuló magyar hallgatótársaiknak a baráti fogadtatást.

Kategóriák:
Ismét japán hónap a GTK-n
Ismét japán hónap a GTK-n