Gyorsmenü

Interjú kínai vendégtanárunkkal, Zhao Nan-nal

- Nagy szeretettel köszöntjük Önt a Szent István Egyetemen. Bemutatkozna pár mondatban?

- A nevem Zhao Nan, de szólítsanak Maggie-nek. Kína északi részén születtem, de jelenleg Ningbo városában lakom és dolgozom. Ningbo egy gyönyörű tengerparti város, amely virágzó gazdaságáról és kereskedelméről híres. Az ausztráliai University of New South Wales egyetemen végeztem, Nemzetközi Üzleti kereskedelem szakon.

- Az egyetem elvégzése után hol kezdett dolgozni?

- Először egy óriásvállalaIatnál dolgoztam, majd 2011-től tanítok a Zhejiang Business Technology Institute-nál (ZBTI). Főbb tárgyaim a Nemzetközi kereskedelem, Marketing és Menedzsment. 

- Ez az első útja Magyarországra?

- Nem, hiszen tavaly nyáron már jártam Magyarországon és szinte azonnal beleszerettem ebbe az országba. Gyönyörűek az épületek és a magyar emberek nagyon barátságosak.

- Mi a legkedvesebb emléke a tavalyi magyarországi látogatásáról?

- Nos, ahogy visszaemlékszem, talán a Duna-parti séták, miközben a naplementét nézem. Ezért voltam nagyon boldog, hogy visszajöhetek Magyarországra a ZBIT és a SZIE közötti együttműködési megállapodás keretében. Az érkezésem első napjától kezdve rengeteg segítséget kapok az egyetemen és nagyon jól érzem itt magam.  

- A 4-hónapos itt tartózkodása alatt milyen tárgyakat fog tartani, és milyen témaköröket érintenek majd a hallgatókkal?

- Nagyon örülök, hogy olyan órákra tudok bemenni, ahol nemzetközi hallgatók vannak eltérő kulturális hátterekkel. Nagy élmény lesz számomra velük dolgozni, és az ő gondolataikat, véleményeiket meghallgatni. Dr. habil Dunay Annával együtt szervezzük az előadásokat, és azt tervezzük, hogy a kínai gazdaságról és ahhoz kapcsolódó témákról fogunk beszélni az órákon.

- Mit gondol, a kínai hallgatók szívesen jönnének hozzánk a SZIE-re tanulni?

- Nos, Magyarország és Kína között régi barátság van és a két ország közötti kommunikáció is jó. Bízom abban, hogy az én egyetemem és a SZIE közötti kapcsolat továbbra is fennmarad.  Sok kínai hallgató szeretne a SZIE-re jönni tanulni és mi is nagy szeretettel várjuk a nálunk tanulni vágyó magyar hallgatókat és a hozzánk látogató oktatókat.

Interjú kínai vendégtanárunkkal, Zhao Nan-nal