Gyorsmenü

III. SZIE Regatta

Szarvason, a Holt-Körös vízében harmadszor rendezték meg szombaton a SZIE Regatta sárkányhajó versenyt. Nehéz lenne eldönteni, hogy a hangulat, vagy az időjárás volt kiválóbb, az viszont tény, hogy az eléggé izgalmasan alakuló versenyben a Gazdasági, Agrár- és Egészségtudományi Kar Tessedik Campusának csapata diadalmaskodott. Pedig - a víz természetéből fakadóan - nem lejtett a pálya...

Rögtön az első futamban a Debreceni Egyetem csapata jutott előnyhöz, amikor az egyetemi vezetéssel erősített Doktorandusz csapat sárkányát maga mögé utasította. A második futamban viszont a Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar hajója hagyta szinte állva a cívis város gárdáját. Az említetteken kívül a Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar, a Gépészmérnöki Kar, a Gödöllői Kollégiumok valamint az Alkalmazott Bölcsészeti és Pedagógiai Kar szarvasi intézetének csapata szelte a vizet fáradhatatlanul az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat által létrehívott versenyben.

A végeredmény: 1. Tessedik Campus, 2. Debreceni Egyetem, 3. Gödöllői Kollégiumok. A regattagyőzelemmel a tarsolyukban még boldogabban indultak el délután városi lovaskocsis felvonulásukra - a Sárgulás néven ismert diákhagyomány keretében - a Tessedik Campus végzős diákjai.

Kategóriák: