Gyorsmenü

GTK-s Hallgatók Hollókőn

A Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Karának oktatói és hallgatói -összesen 67-en-, tanulmányúton vettek részt május 9-én Hollókő településen. A tanulmányút célja a település, mint Hungarikum megismerése, az ott folyó fejlesztési munkálatok megtekintése volt. Hollókő, amely az egyetlen olyan hazai település, mely az UNESCO világörökség listáján is szerepel, Nógrád megyében található.

A csoport tagjait a hollókői TourInfo Iroda vezetője fogadta, aki bemutatta a települést, ismertette a település látnivalóit és tájékoztatást adott a településen folyó nagyszabású felújításról. A tanulmányúton résztvevők megtekinthették projekthelyszíneket, a Falumúzeumot, a Kézműves Nyomdaműhelyt, a Palóc Babamúzeumot, a Tájházat és a Szövőműhelyt is.

A tanulmányút az NTP-TDK-13-036 "Tudományos Diákköri kutatások és programok a SZIE GTK-n" projekt keretén belül valósult meg, melyet az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, a Nemzeti Tehetség Program és az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet támogat.

Kategóriák:
GTK-s Hallgatók Hollókőn
GTK-s Hallgatók Hollókőn
GTK-s Hallgatók Hollókőn
GTK-s Hallgatók Hollókőn