Gyorsmenü

Együttműködési megállapodás a Gömör Mintafarm Nonprofit Kft-vel

Együttműködési megállapodást írt alá november 24-én, Gödöllőn dr. Tőzsér János, a Szent István Egyetem rektora és dr. Káposzta József, a Gazdaság- és Társadalomtudomány Kar dékánja Némethné Wetzer Judittal, a putnoki székhelyű Gömör Mintafarm Nonprofit Kft. ügyvezetőjével.

Az együttműködés célja az, hogy a közös érdekek alapján, egymás tapasztalatait felhasználva választ keressenek a magyar vidékfejlesztés előtt álló legfontosabb feladatok kihívásaira. A szerződő felek a megállapodásban rögzített területeken összehangolják oktatási, kutatási és szaktanácsadási tevékenységüket, hogy az egyetem hallgatói közvetlenül hasznosítható gyakorlati ismereteket és tapasztalatokat szerezzenek, hozzájárulva ezáltal a magyar vidék fejlesztéséhez, és a kapcsolódó intézményrendszer hatékony működtetéséhez. Az együttműködés alapján a K+F+I feladatokat teljesítő szervezeti egység a Gazdaság- és Társadalomtudomány Kar.

Az együttműködés főbb irányai a következők:

  • oktatási, szaktanácsadási feladatok ellátása
  • közös K+F+I pályázatok előkészítése, megvalósítása
  • erdei termékek mintafarmja és módszertani rendszerközpont működtetésének kidolgozása
  • termékfeldolgozás és begyűjtés megszervezése, koordinálása
  • piackutatás-marketing közös kidolgozása
  • fejlesztési tervek készítése
  • gazdaságfejlesztési tanácsadás rendszerének működtetése
  • közös rendezvények, konferenciák kidolgozása.

A Gömör Mintafarm Nonprofit Kft. azzal a céllal jött létre, hogy komplex tevékenység keretén belül megvalósítsa a helyben termelt mezőgazdasági termékek (elsősorban napraforgó, káposzta, uborka, paradicsom, paprika, gyümölcsök) megtermelését, felvásárlását és feldolgozását, valamint az erdei termékek begyűjtését és feldolgozását.

A nonprofit társaság létrehozásának további célja az, hogy munkalehetőséget nyújtson, módszertani rendszerközpontként működjön, elősegítve ezzel a fejlesztést, a munkaerőképzést, a megtermelt helyi termékek és a hagyományos receptura alapján készülő étolaj, ecet és savanyított termékek, lekvárok, szörpök, üdítők előállítását, és ehhez kapcsolódva értékesítési hálózat kiépítését.

A helyi termék feldolgozásán kívül a társaság kiemelkedő tevékenysége a vidékfejlesztés, a munkahelyteremtés, a Gömöri térség kulturális értékeinek bemutatása, megőrzése, a hagyományok ápolása.

Kategóriák:
Együttműködési megállapodás a Gömör Mintafarm Nonprofit Kft-vel
Együttműködési megállapodás a Gömör Mintafarm Nonprofit Kft-vel
Együttműködési megállapodás a Gömör Mintafarm Nonprofit Kft-vel