Gyorsmenü

Válaszd Te is első helyen a SZIE-GTK-t!

A 2014 szeptemberében induló felsőoktatási képzésekre jelentkezőknek legkésőbb július 10-ig, azaz még három napig van lehetőségük arra, hogy módosítsák a korábban megjelölt szakok sorrendjét. A Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Karát (SZIE-GTK) a magas színvonalú és gyakorlatorientált oktatása, folyamatos tehetséggondozása, közismert professzorai és a hazai és nemzetközi vállalati kapcsolatai miatt is érdemes első helyen választani.

A felvételi eljárás során csupán egyszer lehet a felvételizőknek sorrendet módosítani, így érdemes alaposan átgondolni a döntést. Akkor érdemes változtatni, ha nem az a képzés vagy intézmény szerepel a lista elején, ahová a jelentkező leginkább szeretne felvételt nyerni.

A SZIE-GTK arra ösztönzi a jelentkezőket, válasszák őket első helyen. Hogy miért érdemes a SZIE-GTK-t választani? A gödöllői campus jelentős kulturális, történelmi és nemzeti tradíciókkal rendelkező városban, zöld övezetben található. Magas színvonalú és gyakorlatorientált oktatást, munkaerő-piaci igények szerinti képzést, gyakorlati helyeket, hazai és nemzetközi vállalati kapcsolatokat kínál, és professzorai, tanárai tudományterületük közismert képviselői. Folyamatos a szakmai és infrastrukturális fejlesztés és a tehetséggondozás, melyben a hallgatókat bevonják K+F projektekbe és tudományos diákköri munkába. Emellett támogatják a konferenciákon való részvételt, szponzorálják az élsportolókat, és van hallgatói motivációs notebook pályázatuk is.

A kar csaknem négyezer hallgatójával a SZIE legnagyobb kara. Négy képzési tudományterületen, 7 alapszakon (BA/BSc), 12 mesterszakon (MA/MSc) valamint 2 osztatlan tanárképzésen szerezhetnek képesítést hallgatói. Elsősorban e szakokra alapítva működik a Gazdálkodás- és Szervezéstudományi, valamint az Enyedi György Regionális Tudományok Doktori Iskola. Az alapdiplomát szerzett hallgatók tehát a Kar mesterképzésein, majd azt követően a doktori (PhD) képzésben is találnak továbbtanulási lehetőségeket. Mindemellett ötféle felsőoktatási szakképzés várja a fejlődni vágyókat. Nagyszámú külföldi diák kapcsolódik be a magyar és angol nyelven is folyó képzésekbe, aminek része a visegrádi országok egyetemeivel közösen folytatott angol nyelvű mesterképzés is.

„A SZIE-GTK számomra a lehetőségek széles spektrumát jelenti, amelyek segítségével megvalósíthatom a céljaim” – meséli egy végzős, mesterszakos hallgató, és hozzáteszi: „Az egyetem falain belül minden adott: a kitűnő és elismert oktatók, az elméleti és gyakorlati képzés párhuzama, az inspiráló környezet és végül, de nem utolsósorban: itt élmény órákra járni. A felvételitől a diploma megszerzéséig vezető hosszú úton csak rajtunk múlik, hogy mennyit hozunk ki belőle, de egy biztos: a GTK olyan irányjelzőkkel támogat, amelyek a munka turbulens világában is hasznunkra lesznek. Én már tudom, hogy jól választottam.”

Kategóriák: