Gyorsmenü

Minőségi oktatás, piacképes diploma

Maradj lendületben, használd ki a pótfelvételi nyújtotta lehetőséget, mintegy 1100 első éves hallgatót már felvettünk, neked is itt a helyed!

A Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar (SZIE GTK) több mint négyezer hallgatójával az egyetem legnagyobb kara. Mintegy 1 100 első éves hallgatót már az általános felvételi eljárás során felvettünk. a pótfelvételi keretében négy képzési tudományterületen, 7 alapszakra (BA/BSc), 10 mesterszakra (MA/MSc) valamint 4 felsőoktatási szakképzésre lehet jelentkezni. Az alapdiplomát szerzett hallgatók a Kar mesterképzésein, majd azt követően a doktori (PhD) képzésben való továbbtanulásra is lehetőséget találnak.

A pótfelvételi eljárásban jelentkezők nappali és levelező szakokra egyaránt jelentkezhetnek. A gödöllői képzési helyen a levelező munkarendű képzésben a hallgatók tanóráira tömbösítve, a félév során egyszer, két héten keresztül kerül sor. A levelező és a nappali képzések megegyező tantárgyai, tananyagai és minősített oktatói garanciát adnak a levelező képzésben megszerzett diploma piacképességéhez. Pótfelvételi eljárásban további 40 fő állami finanszírozott hallgató kerülhet még be a határon túlról, mivel a Kar kihelyezett képzési helyet működtet Erdélyben, Csíkszeredán. Itt már harmadik éve folyik nagy érdeklődés mellett vidékfejlesztési agrármérnöki mesterképzés. A féléves költségtérítés, alapképzésben 220 ezer forint, míg üzleti mesterképzésben 250 ezer forint, ami a megszerzett diploma piacképességét tekintve igen versenyképesnek tekinthető.

A Kar angol nyelven is indít szakokat. A gazdálkodási és menedzsment alapszak mellett, a vidékfejlesztési agrármérnöki, illetve a vezetés és szervezés mesterszakon is lehet diplomát szerezni. Az idegen nyelvű szakokra folyamatosan lehet jelentkezni és felvételizni. Az angol nyelven tanulóknak a féléves költségtérítés alapszakon 2.300 euróba, a mesterszakon 3.000 euróba kerül. A Magyar Kormány Stipendium Hungaricum, illetve FAO ösztöndíjprogramjain keresztül is számos hallgató érkezik a Karra. Ezen kívül az afrikai, a karibi térséget, valamit Üzbegisztán célzó, európai uniós finanszírozású Erasmus Mundus projekteken keresztül is számos külföldi hallgatót fogadunk. Szeptemberben közel 30 országból több mint 60 külföldi jelentkező kezdi meg tanulmányait az idegen nyelvű alap- és mesterszakjainkon, valamint a doktori képzésben.

Amiért érdemes a SZIE GTK-t választani: tradíció a képzésben, magas színvonalú oktatás, professzoraink, tanáraink tudományterületük közismert képviselői, munkaerő-piaci igények szerinti képzés, gyakorlatorientált oktatás, a folyamatos szakmai és infrastrukturális fejlesztés, a hazai és nemzetközi vállalati kapcsolatok, gyakorlati helyek, tehetséggondozás, a hallgatók bevonása K+F projektekbe, tudományos diákköri munka, a konferenciákon való részvétel támogatása, élsportolók szponzorálása, kiemelkedő kezdő fizetés a végzett hallgatók körében.

„A SZIE-GTK számomra a lehetőségek széles spektrumát jelenti, amelyek segítségével megvalósíthatom a céljaim” – meséli egy végzős, mesterszakos hallgató, és hozzáteszi: „Az egyetem falain belül minden adott: a kitűnő és elismert oktatók, az elméleti és gyakorlati képzés párhuzama, az inspiráló környezet és végül, de nem utolsósorban: itt élmény órákra járni. A felvételitől a diploma megszerzéséig vezető hosszú úton csak rajtunk múlik, hogy mennyit hozunk ki belőle, de egy biztos: a GTK olyan irányjelzőkkel támogat, amelyek a munka turbulens világában is hasznunkra lesznek. Én már tudom, hogy jól választottam.”

Kategóriák: