Duális képzés a Turizmus-vendéglátás szakon

A képzési forma rövid bemutatása:

A turizmus a nemzetgazdaság kifejezetten gyakorlatorientált területe, éppen ezért kiemelten fontos, hogy felsőoktatási tanulmányaik során a hallgatók az elméleti ismeretek mellett gyakorlati ismereteket is szerezhessenek. A vendégekkel való kommunikációt, a speciális üzemeltetési és gazdálkodási feladatokat, a marketinghez és menedzsmenthez kapcsolódó kérdéseket elsajátítani elsősorban valódi munkahelyi környezetben lehet. A végzést követő munkaerőpiaci elhelyezkedés az e képzési formát választó fiatalok számára sokkal egyszerűbbé válik.

A képzés helyszínei:

Hallgatóink a Turizmus-vendéglátás szakot valamennyi képzési helyszínünkön (Gödöllőn és Budapesten) duális formában is elvégezhetik.

Vállalati partnereink:

Vállalati partnereink nemcsak a szakterületen, de a gyakorlati képzésben is tapasztalt, ismert és elismert vállalkozások és szervezetek.

A folyamatosan bővülő listát, partnereink és a jelentkezésre való részletes felhívás elérhetőségét lentebb, a csatolt dokumentumok között olvashatja.

Tennivalók és határidők:

Amennyiben duális képzési formában szeretné teljesíteni a szakot, a következőket kell figyelembe vennie:

 • A felvételi eljárás során jelentkeznie kell az érintet szakra intézményünkbe, normál felvételi eljárásban, az E-felvi felületen, 2020. február 15-ig.
 • Részt kell vennie az Önt érdeklő vállalati partnerünk kiválasztási eljárásában, melyhez először partnereink vállalati kapcsolattartójánál kell jelentkeznie a megadott e-mail címre elküldött motivációs levéllel és önéletrajzzal legkésőbb 2020. június 15-ig, illetve a partnerek honlapján elérhető részletes felhívásban foglaltak szerint.
  Kérjük, hogy az e-mail elküldésekor a tárgy rovatban tüntesse fel: "jelentkezés duális képzésre_SZIE_Turizmus-vendéglátás". Szintén kérjük, hogy az elküldött e-mailt másolatban küldje el a szak duális képzése egyetemi kapcsolattartójának is (Molnar.Csilla@gtk.szie.hu)!
  Partnereink már 2020. február 15-től fogadják a jelentkezéseket, ezért javasoljuk, hogy ne várja meg a jelentkezési határidő végét!
 • Az ön által kiválasztott szakmai gyakorlóhely az előzetesen megadott elektronikus elérhetőségén keresztül közli Önnel a kiválasztási beszélgetés időpontját és helyét (jellemzően a gyakorlati hely székhelye).
 • A szakmai gyakorlati hely a kiválasztási eljárás befejezését követő 15 napon belül, de legkésőbb 2020. június 30-ig a lakóhelyére küldött írásbeli értesítésben közli önnel, hogy kiválasztotta-e azon személyek közé, akik a sikeres felvételt, beiratkozást és egyetemi átsorolást követően részt vehetnek a duális képzésben.
 • Duális képzésben csak azon hallgatók kezdhetik meg tanulmányaikat, akik az E-felvételi felvételi eljárás során felvételt nyertek (erről a ponthúzás után kap értesítést), és a vállalati partner kiválasztási eljárása során is sikerrel zárták a felvételt.
 • A vállalati partnerek megkeresésénél vegyék figyelembe, hogy a vonalhúzást megelőző 14. napig minden vállalati felvételi eljárást lefolytatnak, a későbbiekben csak korlátozottan várható vállalati pótfelvételi eljárás meghirdetése.
 • Ön jelentkezését több szakmai gyakorlati helyre is benyújthatja és a kiválasztási eljárásban részt vehet. Amennyiben több partnerünktől is pozitív visszajelzést kapott, Ön dönt arról, hogy melyik gyakorlati hellyel köt majd hallgatói munkaszerződést az Egyetemre való beiratkozást követően.
 • A sikeres felvételi eljárásokat követően a duális képzésben résztvevő hallgatónak vállalnia kell a képzési feltételeket, azaz alá kell írnia a duális képzésre vonatkozó képzési szerződést,  illetve a duális partnerrel a hallgatói munkaszerződést.

A Turizmus-vendéglátás szak intézményi kapcsolattartója:

Dr. Molnár Csilla egyetemi docens
molnar.csilla@gtk.szie.hu

További információkat a https://www.felvi.hu/felveteli/dualisdiploma és a https://szie.hu/hallgatoknak/dualis-kepzes honlapokról kaphat.

CsatolmányMéret
PDF icon Duális képzés prezentáció1.75 MB
PDF icon Vállalati partnerek21.55 KB

A képzésben együttműködő partnereink