Gyorsmenü

Aktualizáltuk az ALUMNI adatbázist

 A Szent István Egyetem számára fontos, hogy a diploma megszerzését követően ne szűnjön meg a kapcsolat a volt hallgatókkal. A kapcsolat fenntartása előnyös mind a hallgatónak, mind az egyetemnek. Az alumni rendszer segít napjaink „vállalkozó” egyetemeinek a kapcsolattartásban, a külső elismertség javításában, a képzési színvonal folyamatos javításában.

2011 tavaszán aktualizálásra került az ALUMNI adatbázis, a karoktól átvett öregdiák adatok és az időközben végzettek listájával. A végzett hallgatók névlistájának közzététele adatvédelmi kérdéseket vetett fel, így az alumni rendszer szabályzata módosításra került a korábbi elképzelésekhez képest: csak az un. „használati feltételek” elfogadását követően lehet használni a rendszert. Azon személyekről, akik a szabályzatot nem fogadják el, a monogramjukon kívül semmilyen adat nem kerül ki a rendszerből. A karok kapcsolat felvételi szándékkal sem kereshetik meg a végzett hallgatókat. A hamarosan publikusan használható rendszer prototípusa végleges helyére került, a nyitásra a kari egyeztetések befejezését követően azonnal sor kerül. A kari egyeztetések ebben a fázisban alapvetően a megjelenés (design) esetleges módosításaira fókuszálnak. A központi alumni oldalhoz új „köntös” készült, melyet az éles használat megkezdésekor kap majd meg. Az indulást követően volt diákjaink regisztráció nélkül beléphetnek a rendszerbe, ahol meg kell adniuk egy érvényes e-mail címet (amennyiben az nem áll az adatbázisban rendelkezésre), és el kell fogadniuk a használati feltételeket. A kezdési/végzési év, szakirány/kar szerint a felhasználók csoportokat képeznek a rendszerben. Amennyiben a felhasználó a csoportba sorolással nem ért egyet, természetesen kérheti a besorolás módosítását is.

Nagyon fontos lenne, hogy a végzős hallgatók a továbbiakban használják az egyetem alumni rendszerét, frissítsék adataikat, módosítsák elérhetőségeiket változás esetén. Az alumni rendszer adja meg azt a keretet, lehetőséget, amellyel a diplomás pályakövetés ténylegesen megvalósítható a jövőben.

Kategóriák: